Fraude privind achizitiile

Pentru buna functionare a afecerilor, companiile isi asigura necesarul prin intermediul proceselor de achizitie a bunurilor. In functie de bunurile procurate, aceste procese sunt uneori extrem de complexe si anevoioase presupunand un lung sir de etape de respectat – determinarea cerintelor interne, lansarea nevoii in piata, evaluarea ofertelor de la furnizori, acceptarea ofertelor, alegerea vanzatorului, negocierea finala, procesarea achizitiei, primirea marfurilor si facturarea si plata produselor.

Pentru ca tot acest intreg proces sa functioneze in mod autonom si echitabil, guvernele au emis cadre legale extrem de precise, menite sa permita jucatorilor de pe o anumita piata sa isi creasca afacerea prin dezvoltarea unor relatii comerciale nepartinitoare, descurajand astfel favoritismele. Ca urmare a volumului coplesitor al tranzactiilor si a conditiilor contractuale stufoas si dificil de parcurs, companiile se pot regasi in situatia de a fi puse sub acuzatii de frauda.

Experienta noastra in gestionarea cazurilor complexe de infractiuni corporative se extinde si in domeniul achizitiilor de servicii si bunuri. Apararea intereselor partnerilor nostri este pe primul plan, echipa noastra fiind pe deplin angajata in obtinerea celui mai bun rezultat posibil si recuperarea oricarui tip de prejudiciu, inclusiv cel de imagine.

Serviciile noastre acopera o gama larga de fraude in domeniul achizitiilor, precum comenzi de modificare a preturilor, inlocuirea produselor comandate cu altele de o calitate inferioara, achizitii realizate la preturi diferite fata de pretul pietei, etc. Indiferent insa de obiectul urmaririi, expertii nostri in drept penal se vor concentra in construirea unei strategii de aparare solide, bazate pe fapte si vor ramane vigilenti si pregatiti sa faca fata schimbarilor bruste cu impact in instrumentarea cazurilor.

Descopera serviciile noastre

Ultimele noutati de la TEIS

CSU. Posibile implicatii penale <br><a class="ascunde">text

CSU. Posibile implicatii penale
text

Potrivit dispozitiilor Decretului nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romanei, precum si a Ordonantelor…
COVID-19. Suspendarea executarii NU opereaza in materie penala

COVID-19. Suspendarea executarii NU opereaza in materie penala

Prin Decretul nr. 195 din 16.03.2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei au fost luate…
Riscuri penale. Suspendarea depunerii declarației privind beneficiarul real nu înseamnă și suspendarea supravegherii.

Riscuri penale. Suspendarea depunerii declarației privind beneficiarul real nu înseamnă și suspendarea supravegherii.

Odată cu pandemia COVID-19, peste 280.000 de companii din România riscă insolvența, 37% din companii și-au redus…